TÁBOROVÍ VEDOUCÍ

Kraťoučké představení našich skvělých a zkušených táborových vedoucí a ostatních táborníků, kteří se v těch jedinečných 14-ti prázdninových dnech starají o děti na táboře, a zajišťují tak bezproblémový chod tábora, jedinečnou zábavu a nejvyšší možnou péči.

JAN VÍZNER, DIS. (PIŽĎUCH)
Všichni ho známe pod přezdívkou "Pižďuch". Na tábory jezdí od roku 1992 (Lindava) na různých pozicích od praktikanta přes hospodáře až nakonec po hlavního vedoucího. V současné době pracuje v reklamní agentuře jako projektový manažer zabývající se realizací veletrhů a výstav. Mezi jeho koníčky patří turistika, geocaching a lední hokej.
Táborové pozice: instruktor, oddílový vedoucí, hospodář, hlavní vedoucí

ING. JAN ŠAFÁŘ
Na pozici praktikanta začal jezdit s RIKKI v roce 1995 (Heřmanice), od roku 1997 potom jako oddílový vedoucí, od roku 2010 vykonává funkci táborového hospodáře. V civilním životě je inženýrem geodézie a současné době působí jako ředitel geodetické společnosti. Z jeho koníčků můžeme vyjmenovat táboření, domácí kutilství a drobné vynálezy všeho druhu. Děti ho mají rády, protože není suchar, hraje na kytaru a coby zeměměřič v terénu nikdy nezabloudí. Jeho zkratky jsou totiž opravdu kratší. Zvídavým jedincům dovede vysvětlit, jak funguje satelitní navigace i jak se používá mapa a buzola. Místo sportu raději něco vyrábí, opravuje a vynalézá. Dětem se věnuje prakticky celoročně - má totiž dvě malé dcery.
Táborové pozice: instruktor, oddílový vedoucí, programový vedoucí, hospodář, hlavní vedoucí

MUDR. JIŘÍ ROŠKOT (JIRKA)
Civilním povoláním lékař, který je ale ve svém volném čase neobyčejně vědecky založený. Kdybyste ho potkali v lese, nepoznali byste, jaké má povolání a dost možná byste si mysleli, že do lesa přirozeně patří. Žádná sterilita, ale čistá přirozenost. Barvami do přírody ladící Jirka má zálibu ve všemožných vědeckých pokusech, kterak zapálit oheň, vzdy má v kapse škrtátko a rozdělat oheň umí asi na milion způsobů. Recyklace a chytrá eko řešení jsou mu velmi blízká témata. Profesionálně ošetří všechny bolístky a to i třeba ty duševní. Ale rozhodně nemůžeme opomenout jeho herecké nadání a smysl pro humor, kterým obohacuje nejen táborové scénky.
Táborové pozice: zdravotník

JAN MILOTA (TAZZ)
Jeho pravé příjmení zná asi málokdo, zato přezdívku "Tazz" zná každý. Tazz s námi jezdí od roku 2006 (Valečov). V civilním životě pracuje jako kuchař. Na táboře je pohodář, co nezkazí žádnou legraci a je pro každou drobnou zlomyslnost, nebo jak říkáme Vráťovinu. K jeho koníčkům patří voda, nohejbal a chataření.
Táborové pozice: kuchař, instruktor, oddílový vedoucí

KRISTIÁN VÍTOVSKÝ
Kristián je úžasný človíček plný ideálů a ničím nezkaženého mládí. Pokud by se o někom dalo říci, že žije v jiné dimenzi a jiném čase, tak právě o Kristiánovi. Neustále doplňuje naše táborové rekvizity o nepřeberné množství šermířského vybavení, za které by se nemuseli stydět v hradní kostymérně. Mezi jeho koníčky patří právě historický šerm a cestování, vůbec a to nejen po krajích Českých, ale i po celé té krásné modré planetě.
Táborové pozice: instruktor, oddílový vedoucí, programový vedoucí

KAREL KŘTĚN
Pokud potkáte Karla v lese nebo na pláži, nemůžete si jej splést s nikým jiným. Bude v maskáčích vzoru Flecktarn, kanadách barvy černé a s vojenským baťohem na zádech, ať prší, mrzne nebo slunce pálí. Kdybyste chtěli ztroskotat na pustém ostrově, tak chtějte právě ztroskotat s Karlem, neboť je univerzální jak Švýcarský nožík.
Táborové pozice: instruktor, oddílový vedoucí, programový vedoucí

MARIE PAVLÍČKOVÁ (MARUŠKA)
Maruška může působit na první pohled temně, a to hlavně kvůli své zálibě v černé barvě a jejím legendárním sklonům k ponocování. Ale není to tak, umí se prozářit barvami, usmát se na celý svět, ale i něžně promluvit k dětem. Jejím největším koníčkem je pole dance, díky čemuž je neuvěřitelně ohebná. Zájemci se s ní mohou pustit do debaty o jejím oblíbeném UFO nebo jakékoliv sci-fi debaty. Kromě toho je milovnicí koček a doma je jimi obložená ve dne, v noci.
Táborové pozice: instruktorka

DOMINIK HOKE
Domča, legendární polovina dvojčat "Hokejek", s námi jezdí již několik let na pozici instruktora. Věčně usměvavý a skvěle naladěný, kterého nerozhodí ani neúspěch ve hře. Domča miluje děti a děti milují jeho. Je charismatický a umí si najít společnou řeč jak s těmi nejmenšími, tak s puberťáky. Jeho největším koníčkem je bez pochyby focení, jeho všudypřítomnému hledáčku neunikne žádná zajímavá událost na táboře a vděčíme mu tak za záplavu krásných fotografií a videí z každého ročníku našeho tábora. Domča se rozhodl, že svůj pracovní život zasvětí také dětem a proto chce vycestovat do zahraničí jako au-pair a pak se i zde věnovat dětem.
Táborové pozice: instruktor

LUKÁŠ HOKE
Luky, legendární polovina dvojčat "Hokejek", s námi jezdí již několik let. Jeho největším koníčkem je sport. Šel dlouhou a tvrdou cestu za svým životním snem a stal se kondičním osobním trenérem. Kdo by neznal jeho hromady svalů, nepřeberné množství energie, zásobárnu cviků a všemožnách pohybových aktivit. Svůj volný čas spojil také s dětmi, kterým vede sportovní tréninky, což ho nabíjí neskutečnou pozitivní energií.
Táborové pozice: instruktor
Chcete vědět více ? Zde můžete pokračovat krátkým poohlédnutím do historie RIKKI na vedoucí, které jste mohli také na našich táborech potkat.