VEDOUCÍ, KTEŘÍ S NÁMI TAKÉ JEZDILI

Zde se poohlédneme do historie.

JIŘÍ CVEJN (JIRKA)
Poprvé jako praktikant s námi Jirka jel v roce 1997 do Heřmanic, dále v letech 2009 (Bor u Skutče) a 2010 (Stálkov) jako vedoucí, a poté zastával funkci kuchařskou. Vystudoval obchodní akademii a v současné době pracuje jako ďas :) Mezi jeho koníčky můžeme zařadit fotbal, lyže a vlastně sporty všeobecně, dále pak psy a turistiku. Zajímavou táborovou zálibou Jirky je vařit na táboře typicky netáborová jídla, jako například palačinky, burgery a španělské ptáčky (ty jsme mu ale pokaždé rozmluvili).
Táborové pozice: instruktor, oddílový vedoucí, kuchař

BC. MIROSLAV KRON, DIS.
Na tábory jezdí jako praktikant od roku 1994 (Lindava), jako oddílový vedoucí se společností RIKKI od roku 1996 (Heřmanice). V současné době pracuje v nemocnici na radiodiagnostickém oddělení coby radiologický asistent na oddělení magnetické rezonance. Mezi jeho koníčky patří cyklistika, turistika, geocaching, programování a hra na kytaru.
Táborové pozice: instruktor, oddílový vedoucí, zdravotník, programový vedoucí

BC. DAGMAR PAVLÍČKOVÁ, DIS
Dáda je už dlouholetý platný člen našeho kolektivu, jako instruktorka s námi jezdí od roku 2004 (Kačlehy) a jako oddílová vedoucí od roku 2008 (Kadov). V současné době je na mateřské, ale jinak pracuje na pozici asistentky ředitele. Mezi její koníčky patří samozřejmě sport, zejména in-line bruslení, alpské lyžování, běžky, plavání a spousta dalších. Kromě sportu se také angažuje ve dvou dalších neziskových organizacích Prázdné domy a Dobré víly dětem, kde pracuje s dětmi z dětských domovů. A jeden z neopomenutelných koníčků je šití. Naše táborové kostýmy v posledních letech vznikaly z velké části právě jen díky Dádě, podobně jako táborové šátky.
Táborové pozice: instruktorka, oddílová vedoucí

SABINE MALÁ (SÁBA)
Ve jménu není překlep, Sabča se opravdu jmenuje Sabine. Na tábory se společností RIKKI jezdí jako praktikantka od roku 2009 (Bor u Skutče). V současnosti studuje Českou zemědělskou univerzitu, konkrétně hospodářskou a správní službu. Mezi Sabčiny koníčky patří četba, sportovní a žonglérské aktivity, dále překvapivě myslivost, v rámci které cvičí loveckého psa.
Táborové pozice: instruktorka, oddílová vedoucí

BC. PETRA VÍZNEROVÁ
Na pozici praktikanta začala jezdit s RIKKI v roce 1999, od roku 2003 jezdí jako oddílový vedoucí. V roce 2008, 2009 a 2011 vykonávala funkci hlavní vedoucí. V současné době pracuje na oddělení pro potírání kriminality. Mezi její koníčky patří volejbal, jízda na koni, táboření, turistika a posezení s přáteli.
Táborové pozice: instruktorka, oddílová vedoucí, hlavní vedoucí

MGR. LUCIE JANEČKOVÁ, PHD
Její táborová kariéra se dá počítat od roku 2001 (Brzkov), kdy s námi začala jezdit jako asistentka kuchaře, asistentka hospodáře a nakonec jako hospodářka sama. Pracuje jako vědecký pracovník v oboru mikrobiologie a genetiky. Mezi její oblíbené činnosti patří bojová umění a sport obecně, četba, vaření a výlety do přírody. A také rocková muzika.
Táborové pozice: hospodářka

JACQUELINE PROSÍKOVÁ
„Jakože cože ?“ Po mnohých dlouhých letech, co s námi Žaky jela jako dítko naposledy, se k nám přidala do týmu na jeden jediný rok jako instruktorka.
Táborové pozice: instruktorka

VRATISLAV ŘEZNÍČEK (VRÁŤA)
Počátkem ledna 2017 zemřel náš kamarád Vráťa Řezníček. Od podzimu bojoval se svojí nemocí. Vráťa byl neobyčejný člověk. Tábor byl pro Vráťu něčím ojedinělým, co stojí za to prožít v širším záběru. Vždy na táboře dělal věci tak aby měly hlubší smysl, aby to nebylo jen tak. Snažil se celému táborovému dění dát ze sebe co nejvíc. Vždy na táboře dělal práci, do které se nikomu moc nechtělo, ale bez které by to nešlo. Nemluvil o tom, prostě pracoval. Zároveň si vždy dobře všímal co se v táboře děje a dokázal včas do věcí zasáhnout a promluvit s kým bylo třeba ve správný čas. Myslím, že je hodně generací dětí, které správným směrem ovlivnil a vedl k zamyšlení a myšlení vůbec. Jen vzpomeňte na ty hory fotek, kterým jsme se smáli, ale teď s každým dalším rokem nabývají na významu. Vzpomeňte, jak když člověk něco potřeboval, tak Vráťa to prostě odněkud vytáhnul. Stačilo, aby Vráťa zvednul hlas nebo se špatně podíval a děti stály v pozoru. Byl to opravdu dobrý kamarád.
Táborové pozice: instruktor, oddílový vedoucí, hospodář